Joulupöytään tein jälkkäriksi kovasti kehuttua Nina Lincolnin kakkua.
Noh ensikerralla laitan siihen liivatetta, muuten kyllä tykkäsin.
Ja ohje oli seuraavanlainen:
Pohja:
10 isoa digestive keksiä
50 g voita
-murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi
-painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi
Täyte:
170-250g suklaata
200 g philadelphia juustoa
1 2/3dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 hasselpähkinärouhetta
2,5dl kuohukermaa
-sulata suklaa
-sekoita juusto ja 1dl sokeria ja vaniljasokeri.
-erottele keltuaiset ja valkuaiset ja lisää keltuaiset juustomössöön yksitellen, sekoita hyvin
-lisää pähkinärouhe
-vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa
-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää juustomössöön sulanut suklaa, sitten valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto
(lisäksi suosittelen lisäämään ainakin kolme liivatelehteä pienessä kuumassa nesteessä)
-pakasta
-ja ota 10 minuuttia ennen tarjoilua pöytään
Itse huomasin että kun omassa kakussa ei liivatteita ollut, kakku ei pöydässä kauaa kestä.
Tämän vuoksi itse lisään seuraavalla kerralla liivatteet. Muuten kakku oli maukasta.
sunnuntai 10. tammikuuta 2010
Nina Lincolnin kakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti