Sitten joulun alla tehty Jouluhalko.
Tässä sovelsin kolmesta eri reseptistä omaa muunnosta ja suunnilleen näin se meni:
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
-munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
-lisätään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon
-paistetaan 225 noin 10 minuuttia
-kumotaan sokeroidulle leivinpaperille
Täyte:
2dl kuohukermaa
200g appelsiinin makuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
50g sokeria
noin 1dl wienernougat rouhetta
-vaahdota kerma ja yhdistä loput aineet
-levitä pohjan päälle ja kääri kääretortuksi
Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
2rkl sokeria
50g suklaata
tilkka rommia
-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää sokeri ja sulatettu suklaa sekä rommi
-levitä kuorrutus halon päälle
Tässä halossa vuolin päälle vielä suklaa lastuja.
Maku parhaimmillaan kun saa jonkun tunnin vetäytyä ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään.
sunnuntai 10. tammikuuta 2010
Jouluhalko
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommenttia:
Ihanan herkulliselta näyttää. Tuo suklaakiekko on tosi kiva, kun sillä saa maistuvia kiehkuroita aikaan :D
Lähetä kommentti