sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Jouluhalko


Sitten joulun alla tehty Jouluhalko.
Tässä sovelsin kolmesta eri reseptistä omaa muunnosta ja suunnilleen näin se meni:
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

-munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
-lisätään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon
-paistetaan 225 noin 10 minuuttia
-kumotaan sokeroidulle leivinpaperille

Täyte:
2dl kuohukermaa
200g appelsiinin makuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
50g sokeria
noin 1dl wienernougat rouhetta

-vaahdota kerma ja yhdistä loput aineet
-levitä pohjan päälle ja kääri kääretortuksi

Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
2rkl sokeria
50g suklaata
tilkka rommia

-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää sokeri ja sulatettu suklaa sekä rommi
-levitä kuorrutus halon päälle

Tässä halossa vuolin päälle vielä suklaa lastuja.
Maku parhaimmillaan kun saa jonkun tunnin vetäytyä ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään.

1 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Ihanan herkulliselta näyttää. Tuo suklaakiekko on tosi kiva, kun sillä saa maistuvia kiehkuroita aikaan :D

blogger templates | Make Money Online