Tänään halusin kokeilla jotain minulle uutta reseptiä.
Linzerin torttu on aina ollut yksi lempileivonnaisistani, ja kun sen resepti osui kohdalle, päätin kokeilla sitä.
Resepti on kirjasta Kodin herkku leivonnaiset.
200g voita
1 1/2dl sokeria
3 munaa
1/2tl neilikkaa
1tl kanelia
200g pähkinäjauhetta (minulla oli hasselpähkinäjauhetta)
2dl korppujauhoja
2-3dl vadelmahilloa paistonkestävää
-vaahdota voi ja sokeri
-lisää muna yksi kerrallaan
- sekoita neilikka, kaneli, pähkinäjauhe ja korppujauhot
-levitä 2/3 taikinasta irtopohjavuokaan (24cm) ja levitä vadelma hillo sen päälle
- pursota loppu taikina ristikoksi hillon päälle
-paista uunin alaosassa 200 asteessa 45min,
30min paiston jälkeen päälle voi laittaa folion, niin tortusta ei tule liian tumma
Ja hyvää tuli, suosittelen!
sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Linzin torttu
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.48
Tunnisteet: kahvikakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti