Tein tässä jo jokin aika sitten tätä iki-ihanaa marenkipaistosta. Tämä on jo kauan ollut aivan lempi piirakkani, aina välillä sen tekeminen vain unohtuu. Tämä on ehdottomasti parasta heti tuoreeltaan, seuraavana päivänä marenki on jo kärsinyt.
Mutta reseptiä:
Pohja:
125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
2 1/4 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tlk päärynöitä
-vaahdota voi ja sokeri tasaiseksi
-lisää muna
-sekoita vehnäjauho leivinjauhoseos taikinaan
-taputtele taikina piirakka vuokaan
-laita päärynän puolikkaat piirakan päälle
-paista uunissa 175 asteessa n. 30-40 min. Kunnes piirakka on kypsä.
Marenki:
4 valkuaista
4 rkl sokeria
mantelilastuja päälle
-vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja laita vaahto piirakan päälle.
-lisää vielä mantelilastut
-paista piirakkaa vielä 150 asteessa, kunnes marenki saa hieman väriä
-nauti maukkaasta paistoksesta!
sunnuntai 25. lokakuuta 2009
Päärynä-marenki paistos
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 8.15
Tunnisteet: jälkiruokia
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti