Olimme kesäkuun alussa pari viikkoa lomallaItaliassa, pienessä kylässä Amandolassa. Meillä oli mitä parhaimmat isännät Mark ja Sarah Englannista. Kun saavuimme lomapaikkaamme olivat he leiponeet meille ihanaa perinteistä Italialaista sitruunakakkua tervetuliaisiksi. Onneksi sain lähtiessäni heiltä reseptin ja tänään loman päätteeksi leivoin töihin tuliaisiksi sitä samaa kakkua.
Tässä resepti:
2 munaa
150g sokeria
250g vehnäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)
1 sitruuna
1dl maitoa
1dl oliivi öljyä
päälle:
5rkl tomusokeria
1-2tl sitruunamehua
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisätään leivinjauho vehnäjauhoseos ja maito oliiviöljy seos vuorotellen munasokeri vaahtoon. Lopuksi lisätään sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori(Jätä vähän sitruunan mehua päällystettä varten). Paistetaan vuokassa 180 asteessa noin 35min. Kun kakku on vähän jäähtynyt päälle levitetään tomusokeri sitruunanmehu kuorrute.
Saa nähdä mitä ne huomenna töissä kommentoi!
Thank you Mark and Sarah, I love this cake!
sunnuntai 5. heinäkuuta 2009
Perinteinen Italialainen sitruunakakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.49
Tunnisteet: kahvikakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommenttia:
Tein ja herkullista oli
Lähetä kommentti