torstai 30. syyskuuta 2010
Sairaanhoitaja-kakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.18 2 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Suklaa kakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.13 1 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
lauantai 28. elokuuta 2010
1960 -vuoden kakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 22.27 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Pupukakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 22.19 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
50-vuotis kortti
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 22.11 0 kommenttia
Tunnisteet: kortit
Synttärikakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 22.06 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Gluteeniton mango-mansikka-juustotorttu
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 21.55 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
lauantai 12. kesäkuuta 2010
Munkkeja
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 10.49 0 kommenttia
perjantai 4. kesäkuuta 2010
Ylioppilaskakku no. 2
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.27 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Ylioppilaskakku
Kylläpä jännitti että onnistuuko!
Sisällä on tumma pohja, valkosuklaatuorejuusto- ja vadelmatuorejuustomousse.
Marsipaanin alla on sokerikreemi, kosteutta eristämässä.
Päällä on koriste
laatalla, joka on tehty marsipaanin ja sokerimassan seoksesta, lakki joka on kokonaan sokerimassaa ja ruusut sekoitteesta.
Toivottavasti kakku huomenna maistuu!
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.22 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
tiistai 25. toukokuuta 2010
lauantai 22. toukokuuta 2010
Vaaleanpunainen nimpparikakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 7.46 1 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Lila nimpparikakku
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 7.39 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
sunnuntai 2. toukokuuta 2010
WOJ:n lohikäärmekortti
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 10.00 0 kommenttia
Tunnisteet: kortit
Prinsessakoriste kakkuun
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 9.40 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakun koristeet
WOJ:n -ritarikortti
Tässä kortissa on WOJ:n ritaripoikaleima. Kuvan olen värittänyt Distress inkeillä. Pohjaan leimasin vaalemammalla sinisinellä noita koukeroita ja peperien väliin silkkinahan soiro. Nämä kuvat ovat meillä kovassa käytössä kun on ollut jonkun verran noita kaverisynttäreitä.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 9.34 0 kommenttia
Tunnisteet: kortit
perjantai 23. huhtikuuta 2010
Punainen 120cm pitkä helmiäislasihelmi ketju
Tämän ketjun tein myös joku aika sitten. Siinä on käytetty 0,6mm hopealankaa ja tumman punaisia helmiäislasihelmiä. Tekniikka on tuota kieputus juttua, mittä nimeä en sille tiedä.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 21.07 0 kommenttia
Tunnisteet: Hopeakorut
Tyttö-kortti
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 21.02 0 kommenttia
Tunnisteet: kortit
sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Valmistujais kakku
Tämän kakun tein viimeviikolla yhdelle restonomiksi valmistuneelle neitokaiselle.
Kakun päällä kinuski, sisällä tuttua ja turvallista vadelma - ja valkosuklaatuorejuustomoussea.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 21.06 1 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Mummon pursotinleivät
Lupasin viedä töihin huomisen naistenpäivän kunniaksi jotain leivonnaisia ja Linzerin tortun lisäksi kokeilin uutta keksin pursotintani ja mummon pikkuleipiä. Resepti on samaisesta Kodin herkku leivonnaiset kirjasta.
200g voita
1 dl (65g) mantelijauhetta
2dl tomusokeria
1 keltuainen
4 dll vehnäjauhoja
(itse lisäsin vielä 5 rkl kuohukermaa)
-sekoita voi notkeaksi
- lisää tomusokeri, keltuainen, mantelijauhe ja jauhot
-pursota pitkoja tai keksipursottimella valmiita pöyrylöitä
- paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 minuuttia.
Minulla riittää vielä harjoittelemista tuon pursottimen käytössä, mutta kyllä keksesitä syötäviä kuitenkin tuli.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.58 0 kommenttia
Linzin torttu
Tänään halusin kokeilla jotain minulle uutta reseptiä.
Linzerin torttu on aina ollut yksi lempileivonnaisistani, ja kun sen resepti osui kohdalle, päätin kokeilla sitä.
Resepti on kirjasta Kodin herkku leivonnaiset.
200g voita
1 1/2dl sokeria
3 munaa
1/2tl neilikkaa
1tl kanelia
200g pähkinäjauhetta (minulla oli hasselpähkinäjauhetta)
2dl korppujauhoja
2-3dl vadelmahilloa paistonkestävää
-vaahdota voi ja sokeri
-lisää muna yksi kerrallaan
- sekoita neilikka, kaneli, pähkinäjauhe ja korppujauhot
-levitä 2/3 taikinasta irtopohjavuokaan (24cm) ja levitä vadelma hillo sen päälle
- pursota loppu taikina ristikoksi hillon päälle
-paista uunin alaosassa 200 asteessa 45min,
30min paiston jälkeen päälle voi laittaa folion, niin tortusta ei tule liian tumma
Ja hyvää tuli, suosittelen!
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 20.48 0 kommenttia
Tunnisteet: kahvikakut
maanantai 15. helmikuuta 2010
Ratsastaja ja hevonen -kakku
Tämän kakun tein viikonloppuna, 60-vuotialle täysiveriselle hevosnaiselle!
Sisältä löytyy mansikkatuorejuusto mousse ja valkosuklaatuorejuusto mousse.
Pohjana on kolme uunin pellin kokoista kääretorttupohjaa.
Koriste on minun ensimmäinen sokerimassa figuuri koriste.
Vaatii vielä harjoittelua, mutta oli kiva tehdä.
Ruusut ja lehdet on marsipaanista silikoni muotilla.
Ratsun alla keksinmuruja ja pursotukset tietysti Flora Vispillä ja pikkusen vaniljakreemijauheella terästettynä.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 19.44 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
sunnuntai 7. helmikuuta 2010
Kinuskikakku
Tämän kakun tein viimeviikolla, meni sukulaiselle töihin läksijäis kakuksi. Sisällä taas mansikkatuorejuustomoussea ja päällä kinuskia. Reunoilla floravispi pursotuksia ja aivan ihania suklaa "sipsejä". Löysin niitä paikallisesta Citymarkestista pari pakettia ja ovat mielestäni aivan ihania reunakoristeita, ja ihanan makuisia.
Niitä siis riittää vielä pariin uuteenkin kakkuun.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 9.33 2 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Hopeisia helmiranneketjuja
Sitten minulla oli projektina tehdä malleiksi näitä hopeakoruja. Tässä kymmenkunta erilaisista helmistä tehtyjä. Mukana on ainakin helmiäislasihelmiä, makeanvedenhelmiä, fossiilia obsidiania. Kaikissa näissä on käytetty 1/3 renkaita ja 0,6mm hopealankaa.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 9.28 1 kommenttia
Tunnisteet: Hopeakorut
Sydänkakku
Taas on ollut taukoa päivityksissä, mutta tässä kakku tammikuulta.
Päällä suklaakuorrutus ja kiekurat valkosuklaasta. Reunapursotukset eivät sitten onnistueet laisinkaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten.
Sisällä tuttua ja turvallista mansikkatuorejuustomoussea. Ja kukka marspaania, söhläyksiä peittämässä.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 9.22 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
sunnuntai 10. tammikuuta 2010
Nina Lincolnin kakku
Joulupöytään tein jälkkäriksi kovasti kehuttua Nina Lincolnin kakkua.
Noh ensikerralla laitan siihen liivatetta, muuten kyllä tykkäsin.
Ja ohje oli seuraavanlainen:
Pohja:
10 isoa digestive keksiä
50 g voita
-murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi
-painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi
Täyte:
170-250g suklaata
200 g philadelphia juustoa
1 2/3dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 hasselpähkinärouhetta
2,5dl kuohukermaa
-sulata suklaa
-sekoita juusto ja 1dl sokeria ja vaniljasokeri.
-erottele keltuaiset ja valkuaiset ja lisää keltuaiset juustomössöön yksitellen, sekoita hyvin
-lisää pähkinärouhe
-vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa
-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää juustomössöön sulanut suklaa, sitten valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto
(lisäksi suosittelen lisäämään ainakin kolme liivatelehteä pienessä kuumassa nesteessä)
-pakasta
-ja ota 10 minuuttia ennen tarjoilua pöytään
Itse huomasin että kun omassa kakussa ei liivatteita ollut, kakku ei pöydässä kauaa kestä.
Tämän vuoksi itse lisään seuraavalla kerralla liivatteet. Muuten kakku oli maukasta.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 19.49 0 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Jouluhalko
Sitten joulun alla tehty Jouluhalko.
Tässä sovelsin kolmesta eri reseptistä omaa muunnosta ja suunnilleen näin se meni:
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
-munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
-lisätään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon
-paistetaan 225 noin 10 minuuttia
-kumotaan sokeroidulle leivinpaperille
Täyte:
2dl kuohukermaa
200g appelsiinin makuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
50g sokeria
noin 1dl wienernougat rouhetta
-vaahdota kerma ja yhdistä loput aineet
-levitä pohjan päälle ja kääri kääretortuksi
Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
2rkl sokeria
50g suklaata
tilkka rommia
-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää sokeri ja sulatettu suklaa sekä rommi
-levitä kuorrutus halon päälle
Tässä halossa vuolin päälle vielä suklaa lastuja.
Maku parhaimmillaan kun saa jonkun tunnin vetäytyä ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 19.38 1 kommenttia
Tunnisteet: Kakut
Helmiäislasihelmiä
On taas vinopino päivityksiä tekemättä niin aloitetaan vaikka tästä.
Tässä kaulakorussa käytin valkoisia 8mm helmiäislasihelmiä ja hopeana 0,8 lankaa.
Kaulakoru oli noin 45cm pitkä.
Lähettänyt Piritta Rantanen klo 19.32 0 kommenttia
Tunnisteet: Hopeakorut