torstai 20. syyskuuta 2012

Glamourkakku


Samoissa juhlissa kuin alla olevaa valkosuklaa-omenakakkua tarjottiin myös tätä marsipaani päällysteistä valkosuklaa- ja vadelmamoussekakkua. Kuva on kyllä todella huono, mutta ei auta. Kakku oli oikeasti tumman violetin värinen. Reunoilla olevat kuviot hopea ja lilan värisiä. Päällä olevat kukat on mustia ja hopeisia. Päällysestä en pitänyt mutta reunakoristeista kylläkin. Juhlien teemana oli glamour ja kakkukin tehty teeman mukaisesti. Koristeet on tehty vaahtokarkkimassasta ja osa sokerimassasta.

Valkosuklaa-omena-kakku


Mun uusi ehdoton suosikki on syntynyt. Valmistun (kaiken toivon mukaan) loppuvuonna sairaanhoitajaksi. Valmistujaisiin valmistauduttiin jo elokuun lopulla ja tässä kakku minkä sinne tein.
Pohjalla gluteenittomia keksejä ja voita. Valkoisessa kerroksessa valkosuklaata, omena-vaniljahilloa, mausteena vaniljasokeria ja kanelia. Mukana tietysti reippaasti maustamatonta tuorejuustoa ja kermaviiliä. Päällä oleva vihreä kerron taas on aivan ehdotonta, sopivan kirpsakkaa Modon omena puree mix liivatteillä hyytelöity. Ihan päällä vielä valkosuklaaverkko ja jotain koristeita.
Itse en kerinnyt kakusta saamaan kuin pienen palan, mutta oli hyvää. Valkosuklaa-omena mousse oli sopivan makeaa ja päällinen ihanan kirpeää. Hyvin maistui kaikille, palaakaan ei jäänyt!

perjantai 7. syyskuuta 2012

Mansikkakakku

Omat lapset alkavat olla jo kyllästyneitä marsipaanin ja sokerimassaan ja onneksi tytär halusikin omiin 10 vuotis juhliin keksipohjaista mansikkakakkua. Pohjalla siis gluteenittomat digestive keksit ja voi, seuraavassa mansikkatuorejuusto ja valkoinen on valkosuklaatuorejuustomoussea. Päällä tuoreita mansikoita kiilteellä ja 10 sydänkynttilää. Kukka ja perhonen on jotain aiemmin tehtyjä sokerimassakoristeita. Ja hyvää oli!

Kerroskakku rippijuhliin



Tämän kakun tein jo alkukesän rippijuhliin. Postaukset laahaa taas perässä mutta jos nyt saisi jotain päivitettyä. Kakun sisällä tuttua ja turvallista vadelmatuorejuustomoussea ja valkosuklaatuorejuustomoussea. Päällä marsipaania ja kukat sokeriamassaa. Helmet on tehty marsipaanin ja sokerimassa sekoituksesta ja niiden kanssa olikin oma hässäkkä. Ihan heti en samanlaisia ala väkertämään. Muotti jolla ne tehdään on oiva peli, mutta kostean lämmin kesäkeli ei tee siitä kovinkaan helppoa. Toivottottavasti kakku kuitenkin maistui!

torstai 21. kesäkuuta 2012

Kolmen kerroksen punainen


Tämän kakun vein kesän viimeiseen harjoittelupaikkaan kiitokseksi hyvästä ohjauksesta! Kakun alaosa oli vadelmatuorejuustomoussea, keskellä valkosuklaatuorejuustomousse ja päällä uudesta vadelma survoksesta ja mehusta liivatteella hyydytetty pinta. Värit ei kuvissa oikein ole oikeat, mutta päällä on siis oikein punainen kansi. Päällä tuttu suklaaverkko tälläkertaa valkosuklaisena. Toivottavasti oli hyvää, makeaa ei ainakaan tällä kertaa ollut.

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Esteheppa kakku

Tänään on kummitytön nimipäivät ja toiveissa oli estekakku. Kaikki toiveet eivät nyt täyttyneet kun mukana olisi pitänyt olla myös vesi- ja kivieste. No toivotaan että tällä kuitenkin pärjätään! Sisällä suklaapohja, maitosuklaatuorejuustomousse ja vadelmatuorejuustomousse. Päällinen marsipaania ja poni sokerimassaa. Esteet jäätelöihin tarkoitettuja vohvelikoristeista ja suklaatikuista. Edessä valmis hevosenpää suklaamedaljonki.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Golf- kakku


Tämä kakku lähtee huomenna ylläri syntymäpäivä juhlille. Sankari harrastaa golfia ja siitä se idea sitten lähti. En ole vielä aiemmin golf-kakkua tehnytkään joten oli mukava päästä sitä kokeilemaan. Sisältä löytyy suklaapohja, vadelma- ja valkosuklaatuorejuustomousset. Toivotaan, että kakku kestää huomiseen ja ennenkaikkea maistuu juhlijoille!

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vinokakku, topsy turvy, korkokenkäkakku vai mikä se ne nyt olis!






Tässä se sitten olis, ensimmäinen vinokakku. Mittasuhteisiin en ole erityisen tyytyväinen, mutta ensimmäiseksi versioksi menettelee. Sisältä löytyy mansikka-marianne-tuorejuutstomousse, valkosuklaatuorejuustomousse ja päällimmäisen kakun välistä maitosuklaamousse. Päällinen marsipaania ja koristeet vaihdellen sokerimassaa, marsipaania ja molemoien sekoitusta. Alimmainen kakku on kasattu kakkukupuun, joka oli valmiiksi hieman vino, päällimmäinen kakku on tehty Iloleipureiden 20cm vuokaan. Illalla sitten maistellaan, toivottavasti on hyvää!

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Korkokengät kakkuun

Tässä korkokengät huomista kakkua varten. Kengät on tehty valmiilla muoteilla osittain sokerimassasta, osittain marsipaanista ja vielä molempien sekoituksesta. Kuivuminen tuntuu vievän yllättävän kauan, eli olen ne tiistaina tehnyt niin huomenna ovat kyllä jo käyttökunnossa.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Kakku kolmella suklaalla II




Taas on yksi harjoittelu takana. Kiitos vielä ihanasta harjoittelupaikasta!
Tässä siis samanoloinen kakku kuin edelinenkin. Sisuksista löytyy digestive-keksi pohja, maitosuklaamousse, valkosuklaamousse joiden välissä vadelmia. Päällä vielä kevyt tummasuklaa verkko. Reseptiä pyynnöstä joka meni suunnilleen näin:

Pohja:
2/3 pkt Digestivejä
n. 75 g sulatettua voita

Maitosuklaamousse:
1 prk kermarahkaa, jonka ystäväksi en heti tullut
1 maustamaton tuorejuusto
1prk vanilha tuorejuustoa
1prk Flora Vispiä vaahdotettuna
1,5 Panda maitosuklaalevyä sulatettuna
n. 0.75 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
-kerma vatkataan, siihen lisätään tuorejuusto, rahka, sokerit, suklaa ja lopuksi pieneen tilkkaan kuumaa vettä liotetut liivatelehdet.
-laitetaan jääkaappiin hyytymään toisen  moussen valmistuksen ajaksi

Valkosuklaamousse:
1prk kermaviiliä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora vispiä
1 Pandan valkosuklaalevysulatettuna
6 liivateleheä

-kerma vatkataan kuohkeaksi, vaahtoon lisätään tuorejuustot, kermaviili, sokerit, sulatettu suklaa ja lopuksi liuotetut liivatelehdet

-Valkosuklaamousse levitetään maitosuklaamoussen päälle vadelmien jälkeen. Itse olen laittanut maitosuklaamoussen päälle 1 ps pakastettuja vadelmia ja sitten valkosuklaamousse. Kun vadelmat ovat jäisiä niistä valuu punainen neste kauniisti kakun reunoilla vadelmien sulaessa.

- eikä sitten muuta kuin tummansuklaa verkon tekoon ja jäähdyttämiseen ja kakun hyytymistä mieluiten yön yli odottelemaan. Tämä on siinä mukava kakku että voi valmistaa jo edellisenä päivänä etukäteen.


blogger templates | Make Money Online