perjantai 30. maaliskuuta 2012

Golf- kakku


Tämä kakku lähtee huomenna ylläri syntymäpäivä juhlille. Sankari harrastaa golfia ja siitä se idea sitten lähti. En ole vielä aiemmin golf-kakkua tehnytkään joten oli mukava päästä sitä kokeilemaan. Sisältä löytyy suklaapohja, vadelma- ja valkosuklaatuorejuustomousset. Toivotaan, että kakku kestää huomiseen ja ennenkaikkea maistuu juhlijoille!

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vinokakku, topsy turvy, korkokenkäkakku vai mikä se ne nyt olis!






Tässä se sitten olis, ensimmäinen vinokakku. Mittasuhteisiin en ole erityisen tyytyväinen, mutta ensimmäiseksi versioksi menettelee. Sisältä löytyy mansikka-marianne-tuorejuutstomousse, valkosuklaatuorejuustomousse ja päällimmäisen kakun välistä maitosuklaamousse. Päällinen marsipaania ja koristeet vaihdellen sokerimassaa, marsipaania ja molemoien sekoitusta. Alimmainen kakku on kasattu kakkukupuun, joka oli valmiiksi hieman vino, päällimmäinen kakku on tehty Iloleipureiden 20cm vuokaan. Illalla sitten maistellaan, toivottavasti on hyvää!

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Korkokengät kakkuun

Tässä korkokengät huomista kakkua varten. Kengät on tehty valmiilla muoteilla osittain sokerimassasta, osittain marsipaanista ja vielä molempien sekoituksesta. Kuivuminen tuntuu vievän yllättävän kauan, eli olen ne tiistaina tehnyt niin huomenna ovat kyllä jo käyttökunnossa.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Kakku kolmella suklaalla II




Taas on yksi harjoittelu takana. Kiitos vielä ihanasta harjoittelupaikasta!
Tässä siis samanoloinen kakku kuin edelinenkin. Sisuksista löytyy digestive-keksi pohja, maitosuklaamousse, valkosuklaamousse joiden välissä vadelmia. Päällä vielä kevyt tummasuklaa verkko. Reseptiä pyynnöstä joka meni suunnilleen näin:

Pohja:
2/3 pkt Digestivejä
n. 75 g sulatettua voita

Maitosuklaamousse:
1 prk kermarahkaa, jonka ystäväksi en heti tullut
1 maustamaton tuorejuusto
1prk vanilha tuorejuustoa
1prk Flora Vispiä vaahdotettuna
1,5 Panda maitosuklaalevyä sulatettuna
n. 0.75 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
-kerma vatkataan, siihen lisätään tuorejuusto, rahka, sokerit, suklaa ja lopuksi pieneen tilkkaan kuumaa vettä liotetut liivatelehdet.
-laitetaan jääkaappiin hyytymään toisen  moussen valmistuksen ajaksi

Valkosuklaamousse:
1prk kermaviiliä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora vispiä
1 Pandan valkosuklaalevysulatettuna
6 liivateleheä

-kerma vatkataan kuohkeaksi, vaahtoon lisätään tuorejuustot, kermaviili, sokerit, sulatettu suklaa ja lopuksi liuotetut liivatelehdet

-Valkosuklaamousse levitetään maitosuklaamoussen päälle vadelmien jälkeen. Itse olen laittanut maitosuklaamoussen päälle 1 ps pakastettuja vadelmia ja sitten valkosuklaamousse. Kun vadelmat ovat jäisiä niistä valuu punainen neste kauniisti kakun reunoilla vadelmien sulaessa.

- eikä sitten muuta kuin tummansuklaa verkon tekoon ja jäähdyttämiseen ja kakun hyytymistä mieluiten yön yli odottelemaan. Tämä on siinä mukava kakku että voi valmistaa jo edellisenä päivänä etukäteen.


blogger templates | Make Money Online