sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kolmen suklaan kakku



Tämän keksipohjaisen kakun tein kiitokseksi viimeisimpään harjoittelupaikkaani. Kakussa on Marianne ja Digestive kekseistä tehty pohja. Sitten kerros maitosuklaa-tuorejuusto moussea ja toisena kerroksena valkosuklaa-tuorejuusto moussea. Päällä tummasta suklaasta tehty kohotettu verkko ja suklainen kukka ja höhtymät. Kiitokset vielä harjoittelupaikkaan ja toivottavsti kakku maistui!

Angry birds -kakku nro2



Tässä samojen 8-vuotis synttäreiden AngryBirds kakku äidin versio. Ihan en ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

Angry birds kakku



Tämä kakku oli oman pojan 8-vuotis kaverisynttäreillä. Minä huolendin kakun muusta koristelusta mutta synttärisankari teki Angry birdsit ihan itse, marsipaanista. Sisällä tutut valkosuklaa- ja vadelmatuorejuustomousset.

Isänpäivän iloksi



Tämän kakun tein omalle isälleni isänpäivälahjaksi. Sisällä oli muistaakseni valkosuklaa- ja vadelmamousset. Päällä oleva laatta sokerimassasta ja pursotukset flora-vispillä. Helppo ja nopea tekoinen, voin tehdä toistekin samalla koristelulla!

Pojan tennari ristiäiskakku




Tämä kakku meni samaisiin ristiäisiin kuin alempikin versio. Kakuista haluttiin erilaiset mutta toiveena oli että värimaailma olisi sama molemmissa. Päällä monista blogeista tutut vauvan tennarit. Näihin ohjeita taisin eniten ottaa Mansikkamäen upeasta blogista. Tennarit on siis tehty kokonaan sokerimassasta. Leikkipalikat on tehty marsipaanin ja sokerimassan seoksesta ja niiden kanssa meinasi käydä varsinainen kämmi. Meinasi tulla Jasperi pojasta väkisin Jesper, onneksi kirjaimen sai vielä vaihdettua! Sisällä samat valkosuklaa- ja mansikkamousse.


Pojan ristiäiskakku




Jokin aika sitten sain kunnian tehdä kaksi ristiäiskakkua pienen prinssin ensimmäisiin juhliin. Toiveena oli vaaleansininen väri jotain yksinkertaista mutta toteutuksessa vapaat kädet. Noh mikä on yksinkertaista?! Tässä kakku nro. 1 nalle on tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta, nimikyltti sokerimassasta ja pursotukset tuttua ja turvallista flora-vispiä vaniljakreemillä höystettynä. Sisältä löytyy valkosuklaa ja mansikkamousset.

Onnea vielä Jasperille ja koko perheelle, toivottavsti kakku maistui!


maanantai 10. lokakuuta 2011

Hopeiset sudenkorennot




Tässä hopeakorukurssin tuloksia.

Näissä on vanhat hopealusikat saaneet uuden elämän.

Ylä kuvassa on käytetty soikeita ametisti kiviä ja pyöreitä fluoriitti kiviä.

Tuntosarvet värjätyä makeanvedenhelmiä.

Ala kuvassa ruumis ja pää värjättyjä fossiilikivihelmiä ja tuntosarvet kirkkaita swarovskin kristalleja.


lauantai 8. lokakuuta 2011

Hopeinen sydänriipus



Siinä se on, ihka ensimmäinen hopealevystä valmistamani riipus johon on istutettu pieni ametistikivi. Voi sitä tuskan ja sahanterien määrää mikä tekemiseen meni, mutta nyt se on valmis! Riipuksen pintaan en ole laisinkaan tyytyväinen, jostakin syystä siihen jäi kovasti naarmuja, myllytyksestä huolimatta. Vasarointia en myöskään ollut koskaan aiemmin tehnyt joten sitäkin voi oppia vain harjoittelemalla.

Kiven istutus oli aivan oma projeksinsa, jota täytyy myös harjoittela jatkossa hurjasti lisää.

Joka tapauksessa kivi on kiinni riipuksessa niinkuin oli tarkoituskin.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Traktori ja perävaunu-kakku

Tämä traktori ja sen perävaunukakku lähti 2-vuotiaalle Samu pojalle. Sisällä tuttuun tapaan mansikka- ja valkosuklaatuorejuustomousset. Traktori on tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta ja kuivailtu monta päivää. Se on koottu spagetin ja elintarvikeliiman kanssa. Perävaunun pohja on tehty lasagne levystä joka on päällystetty marsipaanisokerimassa seoksella ja kokoamisessa käytetty spagettia :) Pensaita markkeeraavat puskat ja yläkakun kirjaimet on tehty pikeerillä pursottaen. Työkalut on tehty pipari- ja silikonimuoteilla samaisesta massasta kuin muutkin värkit. Pursotukset Flora-vispiin luottaen. Onnea vielä Samulle!

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Tiara-keiju kakku

Tämä keijukais-tiara kakku meni 3-vuotta täyttävälle Ronya tyttöselle. Sisältä löytyy mansikka ja valkosuklaamousse, niinkuin yleensä. Tiaran sydämen "sisällä" vaaleanpunaista sokeria, keijut tehty silikoni muoteilla ja laatta tehty sokerimarsipaani seoksesta. Toivottavasti kakku maistui!

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kiitos-kakku


Opiskelut etenee ja tässä kakku jonka tein ensimmäiseen harjoittelupaikkaani viimeiseksi päiväksi. Vielä kerran kiitos, alkujärkytyksen jälkeen viihdyin oikein hyvin!
Kakussa on alla digestive pohja, keskellä vadelmamousse ja päällä valkosuklaamousse.
Pohja:
Murskaa puoli pkt digestive keksejä ja sekoita niihin 50-75g sulatettua voita.
Panele kevyesti irtopohjavuokaan.
Vadelmamousse:
Vatkaa 1prk floora vispiä, sekoita vatkattuun vispiin 1prk tuorejuustoa ja 1 prk rahkaa. Sokeria maun mukaan, minä laitoin 2tl vanilja sokeria ja noin 1-1,5 dl sokeria. Lisää liuotetut 3 liivatelehtä pieneen tilkkaan vettä ja sekoita vaahtoon. Minä lisäsin vadelmat vasta kun seon oli jo kakku vuokassa, mutta vaaleanpunaisen värin saa jos sekoittaa jo vatkaus vaiheessa.
Valkosuklaamousse:
Tässä versiossa on käytetty perus hyla kuohukermaa, mutta suosittelen floora vispiä 1prk ja kermaviiliä 1prk, sokeia 1dl, 150g sulatettua valkosuklaata sekoitetaan joukkoon ja 3 liivatelehteä kuin edellä.
Sitten vain hyytymään min 4 h ja päälle koristelut, ja eikun syömään!

blogger templates | Make Money Online