torstai 30. syyskuuta 2010

Sairaanhoitaja-kakku


Työt vaihtuvat opiskeluun, tässä kakku työpaikalle viimeisen työpäivän kunniaksi.
Tästä alkaa täysipäiväinen opiskelu sairaanhoitajaksi.
Kakun koristeet on tehty sokerimassasta, ruisku osaksi liivatelehdestä.
Päällinen marsipaania ja sisällä vadelmatuorejuustomousse sekä vaniljakreemi.

Suklaa kakku


Tein tämän kakun tänään työpaikkani läksijäisiin.
Sisältä löytyy valkosuklaatuorejuustomousse ja maitosuklaamousse.
Päällä suklaakuorrute ja ja omar-karkeista tehdyt ruusut.

lauantai 28. elokuuta 2010

1960 -vuoden kakku


Kesällä vietettiin myös pitkään odotetut tupla 50-vuotis kekkerit.
Halusin tehdä näihin juhliin jonkun oikein poikkeavan näköisen kakun ja tässä se sitten on!
Ensinnäkin kakku on ensimmäinen kerroskakkuni, ensikerralla teen siinä monta asiaa toisin. Toiseksi värimaailma oli tarkoituksella "hieman" erilainen. Ja kolmanneksi tarvitsen vielä kovasti harjoitusta pelkällä marsipaanilla päällystämiseen. Mutta vain tekemällä oppii!
Kakun sisältä löytyy mansikkatuorejuustomousse, valkosuklaatuorejuustomousse ja maitosuklaatuorejuustomousse. Ainakin koko kakku tuli syötyä joten ilmeisesti maisuikin kohtuulliselle?

Pupukakku




Tämä kakku meni ystävien pojan 1-vuotis kakuksi.
Toiveena oli joku muu kuin aivan tavallinen kakku esikoisen ensimmäisenä syntymäpäivänä!
On aina niin vaikea valita kaikista ideoista joku yksi toteutettvaksi mutta tälläistä pupua olen haaveillut jo jonkun aikaa tekeväni. Nyt siihen sitten oli oiva tilaisuus.
Koristeet on tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Päällä suklaakuorrute ja sisällä mansikkatuorejuustomousse ja maitosuklaamousse, muistaakseni. Tai saattoi se kyllä olla valkosuklaa ja maitosuklaa, no jokatapauksessa toivottavasti kakku maistui ja vielä kerran onnitteluja Samulle!

50-vuotis kortti


Tässä oikein "pikkutyttöjen" unelma kortti.
Leimana sugarnellien tyttöleima ja värit niin ihanan vaaleanpunaiset.
Leima on väritetty distress inkeillä.

Synttärikakku


Tässä tyttären kavereille tarjoama 8-vuotis kakku.
Sisällä oli vadelmatuorejuusto mousse ja valkosuklaatuorejuusto mousse.
Päällä flora vispi pursotukset ja marsipaanista väsätyt orvokit.
Numero ja nimi on tehty kimallegeelillä.

Gluteeniton mango-mansikka-juustotorttu


Tämän mansikkatortun tein heinäkuussä tyttären syntymäpäiville.
Tortussa on keksipohja johon käytin gluteenittomia keksejä näin kakusta sai helposti kaikille sopivan. Resepti on suoraan Kodin kuvalehdestä.
pohja:
150g keksejä
50g sulatettua voita
täyte:
5 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2prk piltti mangososetta
3rkl sitruunamehua
päälle:
1l mansikoita
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
-murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle
-laita liivatteet kylmään veteen
-vatkaa kerma vaahdoksi
- sekoita juusto, sokeri ja mangosose kulhossa ja nostele kermavaahdon joukkoon
-kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatelehdet
-lisää jäähtynyt seos täytteen sekaan ja kaada keksipohjan päälle
-anna hyytyä min 4h
-leikkaa mansikat lohkoiksi päälle
-koristele hyytelösokerilla

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Munkkeja


Bongasin tämän munkki reseptin ykköset lehdestä, ja olen nyt pari kertaa niitä paistanut.
Eikä voi muuta kuin todeta että on kaikkien aikojen paras munkki resepti. Munkeista tulee erittäin pehmeitä ja päältä rapeita. Suosittelen kokeilemaan!


100g voita
3,5dl maitoa
2 munaa
50g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
kaardemummaa maun mukaan
n. 9dl vehnäjauhoja


-Sulata voi
-lisää maito, kevyesti vatkatut munat, murennettu hiivaa, suola, sokeri, kaardemumma ja jauhot
-alusta taikina löysähköksi
-anna kohota n. 30 min
-tee taikinasta palloja ja anna kohota
-paista öljyssä ja valuta munkit talouspaperin päällä ja sokeroi
Ja maistuu tosi hyvälle heti tuoreeltaan!


perjantai 4. kesäkuuta 2010

Ylioppilaskakku no. 2


Tässä toinen versio marsipaanipäällysteestä.
Tämän kanssa oli suurempia vaikeuksia saada sileästi, ja eihän se sitten kunnolla onnistunutkaan. Tuon alareunan kanssa on vielä vaikeuksia, mutta jos harjoittelu vähän auttaisi.
Sisukset samat kuin aikaisemmassakin ja koristeet myös.
Kakuista toivottiin simppeleitä, mutta siinä minulla on vaikeuksia, mielellään kun lisäilisi vähän sitä ja tätä mukaan.
Ja toivottavasti tämäkin kakku maistuu huomenna!

Ylioppilaskakku




Tänään lähti elämäni ensimmäinen kokonaan marsipaanilla päällystetty kakku maailmalle.

Kylläpä jännitti että onnistuuko!

Sisällä on tumma pohja, valkosuklaatuorejuusto- ja vadelmatuorejuustomousse.

Marsipaanin alla on sokerikreemi, kosteutta eristämässä.

Päällä on koriste

laatalla, joka on tehty marsipaanin ja sokerimassan seoksesta, lakki joka on kokonaan sokerimassaa ja ruusut sekoitteesta.

Toivottavasti kakku huomenna maistuu!

tiistai 25. toukokuuta 2010

Ruusukoriste


Koristeen pohja sokerimassaa, ruusut ja lehdet marsipaania.

lauantai 22. toukokuuta 2010

Vaaleanpunainen nimpparikakku


Tämä kakku oli myös viimeviikonlopun nimpparikekkereiltä.
Sisältä löytyy vadelmatuorejuustomousse yhdestä kerroksesta.
Päällä sokerimassakoristeet ja marsipaanipäällinen.
Pursotukset edelleen flora vispiä.

Lila nimpparikakku


Tämän kakun tein viime viikonloppuna tyttären nimipäiville.
Kakkuun on otettu mallia Ewelynin cakeheavenistä.
Sisältä löytyy valkosuklaatuorejuustomousse ja maitosuklaatuorejuustomousse suklaa pohjassa.
Pohjan päälle sipaisin kerrokset aprikoorisosetta, ja se sopi hyvin moussejen kanssa.
Päälle siiten voikreemi ja marsipaani. Napit ja sydän on sokerimassaa ja nauhat marsipaania.
Pursotukset tuttua flora vispiä, vaniljakreemijauheella höystettynä.
Kakkuun olin tyytyväinen, mutta pursotukset vaativat vielä tarkempaa tekoa.

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

WOJ:n lohikäärmekortti


Tässä taas yksi näitä poikien kortteja. Tässä WOJ:n lohikäärkeleima. Väritetty Distress inkeillä. Reunassa embrossattuja koukeroita ja toisessa reunassa askartelukirppikseltä ostamaani "käärmeennahka" paperia, joka sopi tähän erinomaisesti. Kortti meni pojan eskarikaverin synttärikortiksi.

Prinsessakoriste kakkuun


Kummityttö vietti eilen vähän etuajassa syntymäpäiviään ja lupasin väsätä kakkuun jonkun prinsessa koristeen. Kuva on "leimattu" elintarvikevärillä sokerikuorrute laattaan.
Leimauksen jälkeen kuvan pitää antaa kuivua ennen väritystä. Kuva on sen jälkeen väritetty elintarvikeväreille ja päälle vähän kiillettä antamaan prinsessa vaikutelmaa. Mukaan tein kolme noita sokerimassa ruusuja jotka maalasin metallinhohtoisella värillä.

WOJ:n -ritarikortti

Tässä kortissa on WOJ:n ritaripoikaleima. Kuvan olen värittänyt Distress inkeillä. Pohjaan leimasin vaalemammalla sinisinellä noita koukeroita ja peperien väliin silkkinahan soiro. Nämä kuvat ovat meillä kovassa käytössä kun on ollut jonkun verran noita kaverisynttäreitä.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Punainen 120cm pitkä helmiäislasihelmi ketju



Tämän ketjun tein myös joku aika sitten. Siinä on käytetty 0,6mm hopealankaa ja tumman punaisia helmiäislasihelmiä. Tekniikka on tuota kieputus juttua, mittä nimeä en sille tiedä.
Ketju on poikkeuksellisen pitkä, noin 120 cm.



Tyttö-kortti


Tämän kortin olen tehnyt jo pitkän aikaa sitten, mutta löysin kuvan nyt sattumalta.
Leimat on siis WOJ:n viime kesän sarjasta.
Kuva on väritetty Distress inkeillä.

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Valmistujais kakku


Tämän kakun tein viimeviikolla yhdelle restonomiksi valmistuneelle neitokaiselle.
Kakun päällä kinuski, sisällä tuttua ja turvallista vadelma - ja valkosuklaatuorejuustomoussea.

Mummon pursotinleivät


Lupasin viedä töihin huomisen naistenpäivän kunniaksi jotain leivonnaisia ja Linzerin tortun lisäksi kokeilin uutta keksin pursotintani ja mummon pikkuleipiä. Resepti on samaisesta Kodin herkku leivonnaiset kirjasta.

200g voita
1 dl (65g) mantelijauhetta
2dl tomusokeria
1 keltuainen
4 dll vehnäjauhoja
(itse lisäsin vielä 5 rkl kuohukermaa)

-sekoita voi notkeaksi
- lisää tomusokeri, keltuainen, mantelijauhe ja jauhot
-pursota pitkoja tai keksipursottimella valmiita pöyrylöitä
- paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 minuuttia.

Minulla riittää vielä harjoittelemista tuon pursottimen käytössä, mutta kyllä keksesitä syötäviä kuitenkin tuli.

Linzin torttu


Tänään halusin kokeilla jotain minulle uutta reseptiä.
Linzerin torttu on aina ollut yksi lempileivonnaisistani, ja kun sen resepti osui kohdalle, päätin kokeilla sitä.
Resepti on kirjasta Kodin herkku leivonnaiset.

200g voita
1 1/2dl sokeria
3 munaa
1/2tl neilikkaa
1tl kanelia
200g pähkinäjauhetta (minulla oli hasselpähkinäjauhetta)
2dl korppujauhoja
2-3dl vadelmahilloa paistonkestävää

-vaahdota voi ja sokeri
-lisää muna yksi kerrallaan
- sekoita neilikka, kaneli, pähkinäjauhe ja korppujauhot
-levitä 2/3 taikinasta irtopohjavuokaan (24cm) ja levitä vadelma hillo sen päälle
- pursota loppu taikina ristikoksi hillon päälle
-paista uunin alaosassa 200 asteessa 45min,
30min paiston jälkeen päälle voi laittaa folion, niin tortusta ei tule liian tumma

Ja hyvää tuli, suosittelen!

maanantai 15. helmikuuta 2010

Ratsastaja ja hevonen -kakku




Tämän kakun tein viikonloppuna, 60-vuotialle täysiveriselle hevosnaiselle!
Sisältä löytyy mansikkatuorejuusto mousse ja valkosuklaatuorejuusto mousse.
Pohjana on kolme uunin pellin kokoista kääretorttupohjaa.

Koriste on minun ensimmäinen sokerimassa figuuri koriste.
Vaatii vielä harjoittelua, mutta oli kiva tehdä.
Ruusut ja lehdet on marsipaanista silikoni muotilla.

Ratsun alla keksinmuruja ja pursotukset tietysti Flora Vispillä ja pikkusen vaniljakreemijauheella terästettynä.

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kinuskikakku

Tämän kakun tein viimeviikolla, meni sukulaiselle töihin läksijäis kakuksi. Sisällä taas mansikkatuorejuustomoussea ja päällä kinuskia. Reunoilla floravispi pursotuksia ja aivan ihania suklaa "sipsejä". Löysin niitä paikallisesta Citymarkestista pari pakettia ja ovat mielestäni aivan ihania reunakoristeita, ja ihanan makuisia.
Niitä siis riittää vielä pariin uuteenkin kakkuun.

Hopeisia helmiranneketjuja


Sitten minulla oli projektina tehdä malleiksi näitä hopeakoruja. Tässä kymmenkunta erilaisista helmistä tehtyjä. Mukana on ainakin helmiäislasihelmiä, makeanvedenhelmiä, fossiilia obsidiania. Kaikissa näissä on käytetty 1/3 renkaita ja 0,6mm hopealankaa.

Sydänkakku


Taas on ollut taukoa päivityksissä, mutta tässä kakku tammikuulta.
Päällä suklaakuorrutus ja kiekurat valkosuklaasta. Reunapursotukset eivät sitten onnistueet laisinkaan, mutta ehkä ensi kerralla sitten.
Sisällä tuttua ja turvallista mansikkatuorejuustomoussea. Ja kukka marspaania, söhläyksiä peittämässä.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Nina Lincolnin kakku


Joulupöytään tein jälkkäriksi kovasti kehuttua Nina Lincolnin kakkua.
Noh ensikerralla laitan siihen liivatetta, muuten kyllä tykkäsin.

Ja ohje oli seuraavanlainen:
Pohja:
10 isoa digestive keksiä
50 g voita
-murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi
-painele irtopohjavuokaan ja laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi

Täyte:
170-250g suklaata
200 g philadelphia juustoa
1 2/3dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 hasselpähkinärouhetta
2,5dl kuohukermaa

-sulata suklaa
-sekoita juusto ja 1dl sokeria ja vaniljasokeri.
-erottele keltuaiset ja valkuaiset ja lisää keltuaiset juustomössöön yksitellen, sekoita hyvin
-lisää pähkinärouhe
-vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa
-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää juustomössöön sulanut suklaa, sitten valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto
(lisäksi suosittelen lisäämään ainakin kolme liivatelehteä pienessä kuumassa nesteessä)
-pakasta
-ja ota 10 minuuttia ennen tarjoilua pöytään

Itse huomasin että kun omassa kakussa ei liivatteita ollut, kakku ei pöydässä kauaa kestä.
Tämän vuoksi itse lisään seuraavalla kerralla liivatteet. Muuten kakku oli maukasta.

Jouluhalko


Sitten joulun alla tehty Jouluhalko.
Tässä sovelsin kolmesta eri reseptistä omaa muunnosta ja suunnilleen näin se meni:
Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

-munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
-lisätään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon
-paistetaan 225 noin 10 minuuttia
-kumotaan sokeroidulle leivinpaperille

Täyte:
2dl kuohukermaa
200g appelsiinin makuista tuorejuustoa
50 g taloussuklaata rouhittuna
50g sokeria
noin 1dl wienernougat rouhetta

-vaahdota kerma ja yhdistä loput aineet
-levitä pohjan päälle ja kääri kääretortuksi

Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
2rkl sokeria
50g suklaata
tilkka rommia

-vatkaa kerma vaahdoksi
-lisää sokeri ja sulatettu suklaa sekä rommi
-levitä kuorrutus halon päälle

Tässä halossa vuolin päälle vielä suklaa lastuja.
Maku parhaimmillaan kun saa jonkun tunnin vetäytyä ja säilyy hyvin seuraavaankin päivään.

Helmiäislasihelmiä

On taas vinopino päivityksiä tekemättä niin aloitetaan vaikka tästä.
Tässä kaulakorussa käytin valkoisia 8mm helmiäislasihelmiä ja hopeana 0,8 lankaa.
Kaulakoru oli noin 45cm pitkä.

blogger templates | Make Money Online