lauantai 28. elokuuta 2010

1960 -vuoden kakku


Kesällä vietettiin myös pitkään odotetut tupla 50-vuotis kekkerit.
Halusin tehdä näihin juhliin jonkun oikein poikkeavan näköisen kakun ja tässä se sitten on!
Ensinnäkin kakku on ensimmäinen kerroskakkuni, ensikerralla teen siinä monta asiaa toisin. Toiseksi värimaailma oli tarkoituksella "hieman" erilainen. Ja kolmanneksi tarvitsen vielä kovasti harjoitusta pelkällä marsipaanilla päällystämiseen. Mutta vain tekemällä oppii!
Kakun sisältä löytyy mansikkatuorejuustomousse, valkosuklaatuorejuustomousse ja maitosuklaatuorejuustomousse. Ainakin koko kakku tuli syötyä joten ilmeisesti maisuikin kohtuulliselle?

Pupukakku




Tämä kakku meni ystävien pojan 1-vuotis kakuksi.
Toiveena oli joku muu kuin aivan tavallinen kakku esikoisen ensimmäisenä syntymäpäivänä!
On aina niin vaikea valita kaikista ideoista joku yksi toteutettvaksi mutta tälläistä pupua olen haaveillut jo jonkun aikaa tekeväni. Nyt siihen sitten oli oiva tilaisuus.
Koristeet on tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta. Päällä suklaakuorrute ja sisällä mansikkatuorejuustomousse ja maitosuklaamousse, muistaakseni. Tai saattoi se kyllä olla valkosuklaa ja maitosuklaa, no jokatapauksessa toivottavasti kakku maistui ja vielä kerran onnitteluja Samulle!

50-vuotis kortti


Tässä oikein "pikkutyttöjen" unelma kortti.
Leimana sugarnellien tyttöleima ja värit niin ihanan vaaleanpunaiset.
Leima on väritetty distress inkeillä.

Synttärikakku


Tässä tyttären kavereille tarjoama 8-vuotis kakku.
Sisällä oli vadelmatuorejuusto mousse ja valkosuklaatuorejuusto mousse.
Päällä flora vispi pursotukset ja marsipaanista väsätyt orvokit.
Numero ja nimi on tehty kimallegeelillä.

Gluteeniton mango-mansikka-juustotorttu


Tämän mansikkatortun tein heinäkuussä tyttären syntymäpäiville.
Tortussa on keksipohja johon käytin gluteenittomia keksejä näin kakusta sai helposti kaikille sopivan. Resepti on suoraan Kodin kuvalehdestä.
pohja:
150g keksejä
50g sulatettua voita
täyte:
5 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2prk piltti mangososetta
3rkl sitruunamehua
päälle:
1l mansikoita
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
-murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle
-laita liivatteet kylmään veteen
-vatkaa kerma vaahdoksi
- sekoita juusto, sokeri ja mangosose kulhossa ja nostele kermavaahdon joukkoon
-kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatelehdet
-lisää jäähtynyt seos täytteen sekaan ja kaada keksipohjan päälle
-anna hyytyä min 4h
-leikkaa mansikat lohkoiksi päälle
-koristele hyytelösokerilla

blogger templates | Make Money Online