lauantai 12. kesäkuuta 2010

Munkkeja


Bongasin tämän munkki reseptin ykköset lehdestä, ja olen nyt pari kertaa niitä paistanut.
Eikä voi muuta kuin todeta että on kaikkien aikojen paras munkki resepti. Munkeista tulee erittäin pehmeitä ja päältä rapeita. Suosittelen kokeilemaan!


100g voita
3,5dl maitoa
2 munaa
50g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
kaardemummaa maun mukaan
n. 9dl vehnäjauhoja


-Sulata voi
-lisää maito, kevyesti vatkatut munat, murennettu hiivaa, suola, sokeri, kaardemumma ja jauhot
-alusta taikina löysähköksi
-anna kohota n. 30 min
-tee taikinasta palloja ja anna kohota
-paista öljyssä ja valuta munkit talouspaperin päällä ja sokeroi
Ja maistuu tosi hyvälle heti tuoreeltaan!


perjantai 4. kesäkuuta 2010

Ylioppilaskakku no. 2


Tässä toinen versio marsipaanipäällysteestä.
Tämän kanssa oli suurempia vaikeuksia saada sileästi, ja eihän se sitten kunnolla onnistunutkaan. Tuon alareunan kanssa on vielä vaikeuksia, mutta jos harjoittelu vähän auttaisi.
Sisukset samat kuin aikaisemmassakin ja koristeet myös.
Kakuista toivottiin simppeleitä, mutta siinä minulla on vaikeuksia, mielellään kun lisäilisi vähän sitä ja tätä mukaan.
Ja toivottavasti tämäkin kakku maistuu huomenna!

Ylioppilaskakku




Tänään lähti elämäni ensimmäinen kokonaan marsipaanilla päällystetty kakku maailmalle.

Kylläpä jännitti että onnistuuko!

Sisällä on tumma pohja, valkosuklaatuorejuusto- ja vadelmatuorejuustomousse.

Marsipaanin alla on sokerikreemi, kosteutta eristämässä.

Päällä on koriste

laatalla, joka on tehty marsipaanin ja sokerimassan seoksesta, lakki joka on kokonaan sokerimassaa ja ruusut sekoitteesta.

Toivottavasti kakku huomenna maistuu!

blogger templates | Make Money Online