sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Valmistujais kakku


Tämän kakun tein viimeviikolla yhdelle restonomiksi valmistuneelle neitokaiselle.
Kakun päällä kinuski, sisällä tuttua ja turvallista vadelma - ja valkosuklaatuorejuustomoussea.

Mummon pursotinleivät


Lupasin viedä töihin huomisen naistenpäivän kunniaksi jotain leivonnaisia ja Linzerin tortun lisäksi kokeilin uutta keksin pursotintani ja mummon pikkuleipiä. Resepti on samaisesta Kodin herkku leivonnaiset kirjasta.

200g voita
1 dl (65g) mantelijauhetta
2dl tomusokeria
1 keltuainen
4 dll vehnäjauhoja
(itse lisäsin vielä 5 rkl kuohukermaa)

-sekoita voi notkeaksi
- lisää tomusokeri, keltuainen, mantelijauhe ja jauhot
-pursota pitkoja tai keksipursottimella valmiita pöyrylöitä
- paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 minuuttia.

Minulla riittää vielä harjoittelemista tuon pursottimen käytössä, mutta kyllä keksesitä syötäviä kuitenkin tuli.

Linzin torttu


Tänään halusin kokeilla jotain minulle uutta reseptiä.
Linzerin torttu on aina ollut yksi lempileivonnaisistani, ja kun sen resepti osui kohdalle, päätin kokeilla sitä.
Resepti on kirjasta Kodin herkku leivonnaiset.

200g voita
1 1/2dl sokeria
3 munaa
1/2tl neilikkaa
1tl kanelia
200g pähkinäjauhetta (minulla oli hasselpähkinäjauhetta)
2dl korppujauhoja
2-3dl vadelmahilloa paistonkestävää

-vaahdota voi ja sokeri
-lisää muna yksi kerrallaan
- sekoita neilikka, kaneli, pähkinäjauhe ja korppujauhot
-levitä 2/3 taikinasta irtopohjavuokaan (24cm) ja levitä vadelma hillo sen päälle
- pursota loppu taikina ristikoksi hillon päälle
-paista uunin alaosassa 200 asteessa 45min,
30min paiston jälkeen päälle voi laittaa folion, niin tortusta ei tule liian tumma

Ja hyvää tuli, suosittelen!

blogger templates | Make Money Online