maanantai 20. huhtikuuta 2009

Hopeaketjut





Tässä on kolme ensimmäisiä helmiketjuja joita olen tehnyt. Kaikki ketjut ovat lukkoineen noin 43cm pitkiä. Violetti on tehty 0,8mm hopealangasta ja 8mm ametististä. Turkoosi ketju on 0,6mm langasta ja helmet on 0,6-0,7mm makeanvedenhelmiä värinä teal. Ja tuossa kolmannessa ketjussa jossa on myös luonnonvalkoisia helmiä ne ovat 8mm kristallihelmiä ja niissä on 0,8mm hopealankaa. Kolmannessaketjussa on siis sekä 0,6mm että 0,8mm lankaa. Laitoin tuon yhden kuvan lisäksi jossa ketjut on kieputettu yhteen. Se on esimerkkinä siitä kuinka monikäyttöisi ketjut ovat. Näin saa aina vähän erilaisia variaatioita vaatteisiin sopiviksi.

Magnolia poika kortti

Tämä kortti on leimattu Magnolia poika leimalla ja sen taustalla tummansinisellä kartongilla on myös Magnolian tiiliseinä leima. Leima on väritetty Inktensen väreillä. Se oli mielestäni sopivan poikamainen tausta. Vaaleansininen pohja on kohokuvioitu tuolla salmiakkiruutukuviolla Cuttlebugilla. Korttipohjana harmaa neliökortti ja nuo napit on sieltä Papruksesta. Poikien kortteihin on jotenkin vaikea keksiä mitään hörselöitä ettei tule tyttömäiseksi, sen takia en siihen laittanut muuta.

Nallekortti


Tämän kortin leimaa en edes tiedä, sain sen leimattua siellä korttikurssilla jonka Pipaiita meille piti. Joka tapauksessa leima on väritetty "vahaliiduilla"/ sakuroilla ja öljyllä. Ne on värit joihin sain koulussa jonkin asteisen kammon, mutta nyt uudestaan niihin tutustuttani olen niistä alkanut pitämään. Korttipohja on Papruksesta, normaali neliöpohja. Ja napit myös samaisesta kaupasta. Korttipohjaan on kohokuvioitu pienet pisteet reunaan ja leiman alla on Heinikasta ostettua skräppi paperia. Saas nähdä mihin kortti aikanaan matkaa.

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Magnolia poika kortti

Tässä kortissa Magnolia poika ja tiiliseinä leimat. Väritetty Inktensen väreillä ja ruudullinen kartonki Heinikasta ja ruskea ja sinine kartonki Tiimarista. Sininen kartonki on kohokuvioitu Cuttlebugilla. Kortti matkasi pojan mukana päiväkotikaverille synttärikortiksi.

Kuningatarketju


Tämän ketjun tein työväenopiston hopeatyökurssilla. Se on tehty 0,8mm hopealangasta ja se on reilu 50cm pitkä. Näissä hopeatöissä olen vielä aloittelija mutta erityisen innokas harjoittelija

Paholaisenkakku

Tämä paholaisen kakku on tehty yhteen suosiossani olevaan Nordic Waren vuokaan. Päälle on ripoteltu tomusokeria. Hyvä, helppo ja nopea peruskakku

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Heppa kortti

Tässä vielä ensimmäisen erän satoa. Leima on Magnolian leimoja Englannista Sir Stampalot:ista tilattu ja korttipohja Tiimarista johon kohokuvioin Cuttlebugilla. Leima on väritetty Inktensen väreillä ja kukkakuvioinen paperi tuli Heinikasta. Kortti meni kummitytölle nimipäivänä.

Magnolia tyttö kortti

Olin tyttäreni ja äidin kanssa 21.3.2009 leimailu kurssilla Papruksessa, jossa Pipaiita oli meitä opastamassa leimailun ihmeelliseen maailmaan. No tässä on sitten ensimmäisiä kortin tekeleitä joita sain aikaiseksi. Leima on ilmeisesti Magnolia, nimet on vielä näin aloittelijalla hukassa, ja kortipohja ja kartonki Tiimarista. Oranssi kartonki on kohokuvioitu Cuttlebugilla ja nauhat on Papruksesta. Kortti matkasikin jo miehen siskolle myöhästyneenä syntymäpäiväkorttina. Kuva on väritetty Inktensen väreillä ja vesitäyte siveltimellä.

Autokakku


Kiireessä koristeltu autokakku jäi pliisuksi mutta onneksi kuitenkin kelpasi päivänsankarille. Tykkään tehdä näitä muotokakkuja kun ne on sitten vähän erilaisempia kuin pelkät pyöreät kakut ja saa näyttäviä helposti. Tässä kakussa on taas marsipaanipäällinen johon on maalattu ovet ja renkaat wiltonin geeliväreillä. Täytteenä valkosuklaamousse ja mansikkamousse.

Batman kakku


Tämä on Jooan 5-vuotis synttärikakku. Toiveesta päälle tehtiin vain Batmanin logo. Logo ja päällinen on marsipaanista ja logo on maalattu geeliväreillä. Kakun täytteenä suosikkini vadelmamoussea ja vaniljakreemiä. Marsipaanin maku ei kaikkia lapsia miellytä mutta kakut on kyllä helppo ja nopea niillä päällystää.

Vaalikakkuja/kääretorttuja


Näitä kakkuja tarjottiin vaalipäivänä perheelle äänestykset jälkeen tietysti. Kakut/kääretortut on gluteenittomia. Pohjat on tehty perunajauhoista ja pähkinästä. Sisällä on kermainen puolukka täyte. Itse en yleensä puolukkaa tykkää syödä kuin vispipuurossa, mutta tämä täyte on niin maukas että jopa lapset tykkäävät siitä. Kermaruusut onkin sitten luku sinänsä, jonkinlaista harjoitusta vaatii vielä, mutta ei niitä ilmeisesti opi kuin harjoittelemalla. Ruusut on tehty flora vispistä, sulatetusta valkosuklaasta ja liivate seoksesta.

Ristiäiskakut serkun vauvalle




Nämä kakut leivoin serkun tyttövauvalle ristiäisiin. Kuvat on myöhäisen kuvauksen vuoksi tosi tummia, mutta kyllä siitä jonkinlaisen tolkun saa. Koristeet on sokerimassasta päälliset vispiä ja sisällä vadelmamoussea ja vaniljakreemiä. Hyvin oli kuulemma maistunut.

Täytekakku työkavereille, uusiin tiloihin muuton vuoksi


Leivoin tämän kakun helmikuussa 2009 työkavereille kun vihdoin ja viimein pääsimme muuttamaan uusiin hienoihin remontoituihin tiloihin. Kakun täytteenä vadelmamousse ja valkosuklaamousse. Päällinen marsipaania, kynä ja klemmarit sokerimassasta. Kirjekuori ja laskin marsipaanista ja hiiri marsipaanilla päällystetty pulla.

blogger templates | Make Money Online